Bejelentés


Vízimanó úszóklub Nyíregyház A víz fejlődésünk bölcsője

Babaúszás ?

 Igen, mert a babák a víz alatt ösztönösen mozognak, de a programnak ehhez a legcsekélyebb köze sincs. Talán azért került be így a köztudatba, mert rövid és frappáns, csakhogy senki még nem hallott róla azt könnyen félrevezeti.

Nem babákat tanítunk úszni !

A foglalkozások egymásra épülnek, dalos, mondókás, játékos feladatrendszere a baba három hónapos korától, három éves koráig felépített program, mely szerint minden baba más–más egyéniség, másmilyen géneket örököltek, különböző habitussal rendelkeznek,…és még sorolhatnám.

A foglalkozásainkon ezeket mind figyelembe vesszük, és eszerint foglalkozunk velük.

Fontos eleme még programunknak, hogy a család hármas egységét szeretnénk még szorosabbra kovácsolni, és ebben az apukáknak is nagy szerepet szánunk.

Az uszodai foglalkozásokat alapos otthoni felkészülés előz meg,ha a baba már készen áll, jöhet a csoportos lubickolás.

A foglalkozások masszázzsal és tornával kezdődnek, aztán kezdődik a vízi program. A kisebb babák kezdetben 10-15 percet töltenek a vízben, ahogy nőnek úgy növekszik ez az idő is.

Az idegrendszer fejlődéséhez mozgásra van szükség, és a baba a vízben tud a legkönnyebben mozogni. A rendszeres mozgással pedig fejlődik az ellenálló képessége, a fizikuma és az intelligenciája is.
A vízben való mozgásnak több jótékony hatása is van, mert segíti a babát a koordinációs és egyensúlyozó képességének kialakulásában, hisz ebben a közegben nem érheti semmi ha éppen egy mozdulatot elvét, és segít a mozgásszervi elváltozások enyhítésében, terápiájában.

A búvár reflex működésére most nem térek ki, de nagyon fontos szerepe van a picik életében, éppen ezért mi ezt tudatosítjuk számukra, hogy később is hasznát vehessék. Azoknak , akiknek már elmúlt vissza lehet hozni sok-sok munkával, és azoknak is érdemes újrakezdeni, akik régebben jártak valahová csak abbahagyták.

Ez a reflex persze nem jelenti azt, hogy a babákat bármeddig lent lehet tartani a vízben, és megfelelő felügyelet, elég tapasztalat vagy rutin nélkül TILOS a fakultatív merülés a babákkal!

 Üzenetküldés
Megadott emailcímre elküldjük bemutató kisfilmünket !

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!