Bejelentés


Vízimanó úszóklub Nyíregyház A víz fejlődésünk bölcsője

 

Nyaralás a babával?

 A kisbabás szülőket a jó idő beköszöntével az a kérdés is foglalkoztatja,hogy vajon merjenek-e strandra menni a picivel.

Jó lenne, de annyi mindent hallani!

A Lugas Hotelben Nyíregyházán és a Városi Uszodában Ibrányban oktatok babaúszást, és mint egy 2 gyermekes anyuka, már sok szülővel osztottam meg erről alkotott véleményemet.

Leírom ezt, és remélem segítségükre leszek a döntésben, a babaúszás foglalkozásokat eddig még nem látogató családoknak is.

Mielőtt belevetjük magunkat a nyári strandok forgatagába, szerezzünk be néhány fontos dolgot, hogy a baba komfortérzete a strandon is kiváló legyen.

- úszópelenka, erre jól záró kisnadrág

- jól szellőző kalap, esetleg napernyő

 - magas fényvédő faktorú, speciálisan babáknak gyártott napozókrém

-pléd és vékony takaró a mászó, szálló rovarok ellen

A vizek minőségéről érdeklődhetünk a bejáratnál. Nagyon fontos, hogy a klórral fertőtlenített helyeken 0,3 feletti szintnél már nem javaslom a babát víz alá úsztatni a rutinos szülőknek sem az irritáció miatt.0,7 feletti pedig ez nagyon zsúfolt medencékben indokolt lehet- már egyáltalán nem javaslom a babák fürdését.

Érzékeny bőrük allergiás reakcióba léphet, és hetekbe kerül majd helyrehozni az elváltozásokat.

A termálvizek összetételük miatt, kifejezetten ártalmasak 6 éves kor alatt a gyermek szervezetére, és a meleg vízben a baktériumok is hatványozva szaporodnak így a fertőzésveszély is megnő.

A természetes vizeket ellenben, ha nem túl zsúfolt a strand, akkor javaslom.

A homokos, esetleg kavicsos partján félig kinn, félig vízben órákat el tudnak játszani a gyerekek :) Homokozó felszerelés ez esetben elengedhetetlen kellék !

Az egyenetlen talaj , a kavics jó a kis talpacskáknak, picit szúr, és közben masszázzsal kényeztet, de az éppen járni tanulgató babák nagyon szeretik.

A víz PH-ja általában ideális ezt megoldja a természet, azért vigyázzunk ne menjen a víz a baba szájába !

Akinek lehetősége van, az nyáron is nyugodtan látogassa a nyitva tartó uszodákat, mert biztos, hogy ott lesznek a legkevesebben, és önfeledten játszhatunk gyermekünkkel.

A szigorú előírások miatt a víz minőségben bízhatunk. A rendszeres foglalkozásra járók van, hogy nyáron kihagyják a csoportos foglalkozásokat, és úgy gondolják majd sokat mennek strandra, de ez több okból is hibás gondolatmenet.

Nem lesz mindig olyan jó idő, amikorra betervezzük, és emiatt nem lesz rendszeres a strandolás.

Kimarad néhány hét, és kizökken a baba a rendszerességből.

Hosszabb kihagyás után pedig , majd a már megszokott közeg is furcsa lesz, elszokik a közösségtől az ismerős arcoktól és nehéz lesz visszazökkenteni ősszel.

Közben babánk dackorszakba lép és már jól kifejezi akaratát, és ha úgy látjuk, hogy nem érzi jól magát, természetesen nem fogjuk erőltetni tovább,pedig csak a nyarat hagytuk ki , és csemeténk nem szereti a változásokat.

Szerintem legjobb a kettőt ötvözni, minél többet vízben lenni, ha van rá lehetőség !

Nyaralni is a bababarát hoteleket javaslom, ezeken a helyeken a mi speciális igényeinkre is fel vannak készülve, így garantáltan kellemesen telik a nyaralás a család minden tagja számára.

Kellemes fürdőzést mindenkinek

Marosi Betty Vízimanó baba és gyermek úszóklub.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!